Történelem frakció

Juhász Gergely

Juhász Gergely az ELTE ÁJK negyedéves joghallgatója, a FEB történelem frakciójának vezetője. Eddigi egyetemi tanulmányai során az alkotmányjog és a polgári jog egyes részterületei ragadták meg az érdeklődését. Az általános iskolában is a történelem volt a kedvence, középiskolás korában rendszeresen megmérettette magát versenyeken. Kedvenc történelmi témái a dualizmus, valamint a Kádár-korszak gazdasági-társadalmi változásai. Kisgyerekkora óta szenvedélye a labdarúgás, a sportágat amatőr szinten versenyszerűen űzi. Szabadidejében szeret focimeccseket nézni, de az autó- és motorsportok, illetve a teniszvilág történéseit is követi. Emellett szeret olvasni és sorozatot nézni.

Molnár Balázs

Negyedéves joghallgató, a történelem frakció tagja, a szervezet volt oktatási elnökhelyettese. Már a középiskolában szenvedélye lett a történelem, részt vett versenyeken is (Kosáry Domokos verseny, Cultura Nostra, Oktv) és mindig célja volt, hogy mások számára is érdekessé tegye a tárgyat. Kedvenc témaköre a lovagkor. Az ELTE jogi kar számára a lehetőségek földje: a Feb mellett tagja a Politológus Műhely szervezetének, rendszeresen látogatja a TDK előadásokat és az egyetemi edzéseket. Szívesen ismer meg új helyeket és embereket, szeretne majd Erasmus programban is részt venni. Szabadidejében előszeretettel szokott sportolni (futball, röplabda, kézilabda, futás, úszás), olvasni, utazni és a barátaival szórakozni.

Tamási Gerold

Másodéves joghallgató; korábban a FEB tanítványa, immáron a történelem frakció egyik legújabb tagja. Érdeklődése középpontjában egyelőre a polgári- és alkotmányjogi jogi tanulmányok állnak, de nyitottan fordul az új területek felé is. Ha nem a könyvtár padjait koptatja, akkor főleg barátaival járja be a város eldugottabb helyeit akár gyalog, akár kerékpárral. Szeret új embereket, új helyeket megismerni és felfedezni. Szabadidejét a tánc és a zenehallgatás tölti ki, de a konyhában is megfordul néha és egy jó könyvet se vet meg. Az óráin igyekszik kellemes, kötetlen hangulatot teremteni.

Kovács Anna Flóra

Másodéves politológus hallgató, korábban a FEB tanítványa volt, jelenleg a történelem frakció tagja. Eddigi tanulmányai során a politikatudományok elméleti része ragadta meg a figyelmét, a politikai filozófia érdekli leginkább. Szabadidejében szeret olvasni, zenét hallgatni, sütni-főzni és a növényeivel foglalkozni. Szívesen jár színházba, koncertekre, és sok időt tölt a barátaival és öccsével.

Horváth Eszter

Ötödéves joghallgató, a FEB volt oktatási elnökhelyettese, történelem frakcióvezetője és a szervezet jelenlegi társelnöke. Tanulmányai mellett érdeklődik a művészet- és irodalomtörténet iránt. Szívesen utazik, érdeklik az idegen nyelvek és kultúrák, a későbbiekben ezért szeretne Erasmus programban is részt venni. Szabadidejében legszívesebben barátaival van, de sok időt tölt röplabdázással, olvasással és zongorázással is.

Böde Ádám

Másodéves joghallgató, a történelemfrakció tagja. Leginkább a nemzetközi jog, a nemzetközi kapcsolatok és diplomácia világa érdekli őt nagyon, ha teheti ezekkel is szeretne majd foglalkozni a jövőben. Már egészen kiskorától kezdve nagyon érdekelte őt a történelem, és a tanítás is egyaránt. Történelemből kedvenc korszaka a XX. század egyetemes történelme. Szabadidejében sok és sokféle filmet és sorozatot néz, úgyhogy bármikor szívesen beszáll egy jó hangulatú kibeszélésre. A sok kötelezettség és tanulás mellett igyekszik minél többször eljárni a konditerembe edzeni, barátaival találkozni, Budapest legjobb helyeit és bárjait felfedezni.

Köbli Emma

Harmadéves joghallgató, a történelem frakció egyik új tagja. A történelem már általános iskolás kora óta a kedvenc tantárgyai közé tartozott, az egyetemi tanulmányi során is szeretett volna foglalkozni a tárggyal, ezért is jelentkezett a FEB-be. Jogi tanulmányai alatt a közigazgatási jog és a polgári jog keltette fel leginkább az érdeklődését. Szabadidejében szeret főzni, olvasni, sok időt tölt a barátaival és családjával.

Jagodics Bendegúz

A történelem frakció volt vezetője. Főleg a nemzetközi jog és a diplomácia érdekli. A későbbiekben szeretne az Erasmus csereprogramban részt venni. Kedvenc történelmi korszaka a XIX. századi egyetemes történelem. Szabadidejét szívesen tölti barátaival, reality showk nézésével és zongorázással.

Hégen-Szénás Henrietta

Negyedéves joghallgató, korábban a FEB tanítványa, jelenleg a történelem frakció tagja, valamint a Magyar Állam- és Jogtörténeti Tanszék demonstrátora. Gimnazistaként 1 évet töltött Németországban cserediákként, ahol a történelem órák során sokat foglalkozott az egyes történelmi és társadalmi folyamatok feltárásával és az ezekkel kapcsolatos források feldolgozásával. A jogon belül jelenleg a jogtörténet és a polgári jog érdekli a legjobban, ezért egy ilyen profilú ügyvédi irodában dolgozik gyakornokként. Szabadidejét legszívesebben a barátaival tölti.

Karakas Benedek

Negyedéves joghallgató, a történelem-frakció tagja. Szabadidejében szeret finomakat enni, összefutni a barátaival, illetve zenélni és zenét hallgatni. Sokáig erre a pályára is készült, de végül a jog mellett döntött.

Nagy Krisztina

A történelem frakció tagja, negyedéves jogászhallgató, Magyar Állam- és Jogtörteneti Tanszék demonstátora. A jogtörténet mellett egyelőre a polgári jog iránt érdeklődik, jövőjét gazdasági joggal foglalkozó ügyvédként képzeli el. Kedvenc történelmi korszaka a magyar középkor, a magyar népzene és néptánc szerelmese, azonban a hazai alternatív zenét sem veti meg. Szabadidejét legszívesebben barátaival tölti, de szívesen jár színházba és koncertre is.