Történelem frakció

Németh Fanni

Ötödéves joghallgató, a történelem frakció szemináriumvezetője, a FEB korábbi rendezvényes elnökhelyettese és jelenlegi médiamegjelenésért felelős elnökhelyettese. Jelenlegi tanulmányai mellett mély érdeklődést tanúsít a pszichológia, szociológia és filozófia világa iránt, készségesen folytat le hosszú beszélgetéseket ezen témákban. Az utazás kedvelt tevékenysége, ezért a 2020/21-es tanév első szemeszterében tanulmányait Krakkóban folytatta, a Jagiellonian University hallgatójaként.

Molnár Balázs

Másodéves joghallgató, a történelem frakció tagja. Már a középiskolában szenvedélye lett a történelem, részt vett versenyeken is (Kosáry Domokos verseny, Cultura Nostra, Oktv) és mindig célja volt, hogy mások számára is érdekessé tegye a tárgyat. Kedvenc témaköre a lovagkor. Az ELTE jogi kar számára a lehetőségek földje: a Feb mellett tagja a Politológus Műhely szervezetének, rendszeresen látogatja a TDK előadásokat és az egyetemi edzéseket. Szívesen ismer meg új helyeket és embereket, szeretne majd Erasmus programban is részt venni. Szabadidejében előszeretettel szokott sportolni (futball, röplabda, kézilabda, futás, úszás), olvasni, utazni és a barátaival szórakozni.

Keller-Deák Ágoston

Végzős joghallgató, ötödik éve a történelem frakció tagja. 

Kalóczkai Dorottya

Végzős jogász és politológus hallgató. A történelem frakció tanára, korábban a FEB tanítványa is volt. A 2019/2020-as tanévben az oktatási elnökhelyettes pozícióját töltötte be. A jogon belül egyelőre az közigazgatási jog érdekli, így e tantárgy tudományos diákkörének tagja. A történelem mellett a szépirodalom és a zene kedvelője.

Horváth Eszter

Harmadéves joghallgató, a FEB oktatási elnökhelyettese. Jelenlegi tanulmányai mellett érdeklődik a művészet- és irodalomtörténet iránt. Szívesen utazik, érdeklik az idegen nyelvek és kultúrák, a későbbiekben ezért szeretne Erasmus programban is részt venni. Szabadidejében legszívesebben barátaival van, de sok időt tölt röplabdázással, olvasással és zongorázással is.

Pőcze Gergő

Végzős joghallgató, ötödik éve a történelem frakció tagja. 

Glofák Szabolcs

Végzett joghallgató, a történelem frakció tagja, a korábbi években a FEB médiamegjelenéséért felelt. Jövőjét ügyvédként vagy jogtanácsosként képzeli el, leginkább a magánjogi területek, illetve a nemzetközi magánjog érdekli, amelyekkel másfél évig gyakornokként is foglalkozott. Különös érdeklődéssel fordul az idegen nyelvek felé, melyeket nyelvtörténeti szempontból is szívesen vizsgál, az idei évtől megkezte a Göttingeni Egyetem szervezésében megrendezésre kerülő német jogi iskolát. Szabadidejében szívesen jár moziba, színházba, uszodába, emellett legkedveltebb hobbija a fotózás.

Jagodics Bendegúz

Harmadik évét kezdi a történelem frakcióban, ès idén a törtènelem frakció vezetője. Főleg a nemzetközi jog és a diplomácia érdekli. A későbbiekben szeretne az Erasmus csereprogramban részt venni. Kedvenc történelmi korszaka a XIX. századi egyetemes történelem. Szabadidejét szívesen tölti barátaival, reality showk nézésével és zongorázással.

Kolmann Krisztián

Ötödéves joghallgató, a történelem frakció volt vezetője és jelenlegi szemináriumvezetője, a FEB egykori tanítványa. A történelmet kiváltképp szerette a gimnáziumban és célja, hogy hasznos tudást adjon át. Alapvetően magánjogi érdeklődésű, ezért is foglalkozik a gazdasági jog különböző szegmenseivel. Jelenleg gyakornokként dolgozik egy nemzetközi konszern jogi osztályán. Gyerekkorától kezdve életének meghatározó helyszíne az uszoda, ezért szabadidejében sokat úszik, ritkábban vízilabdázik.

Karakas Benedek

Másodéves joghallgató, a történelem-frakció tagja. Szabadidejében szeret finomakat enni, összefutni a barátaival, illetve zenélni és zenét hallgatni. Sokáig erre a pályára is készült, de végül a jog mellett döntött.

Nagy Krisztina

A történelem frakció tagja, másodéves jogászhallgató, az idei évtől a Magyar Állam- és Jogtörteneti Tanszék demonstátora. A jogtörténet mellett egyelőre a polgári jog iránt érdeklődik, jövőjét gazdasági joggal foglalkozó ügyvédként képzeli el. Kedvenc történelmi korszaka a magyar középkor, a magyar népzene és néptánc szerelmese, azonban a hazai alternatív zenét sem veti meg. Szabadidejét legszívesebben barátaival tölti, de szívesen jár színházba és koncertre is.

Hégen-Szénás Henrietta

Másodéves joghallgató, korábban a FEB tanítványa, jelenleg a történelem frakció tagja, valamint a Magyar Állam- és Jogtörténeti Tanszék demonstrátora. Gimnazistaként 1 évet töltött Németországban cserediákként, ahol a történelem órák során sokat foglalkozott az egyes történelmi és társadalmi folyamatok feltárásával és az ezekkel kapcsolatos források feldolgozásával. A jogon belül jelenleg a jogtörténet és a polgári jog érdekli a legjobban, ezért egy ilyen profilú ügyvédi irodában dolgozik gyakornokként. Szabadidejét legszívesebben a barátaival tölti.