Tavaszi Tábor

A Tavaszi Tábor a FEB legintenzívebb, legátfogóbb oktatási formája. Minden tavasszal néhány héttel az érettségik előtt megszervezzük tanítványainknak a legjobb felkészülést biztosító táborunkat. 6 nap alatt kidolgozzuk velük az összes emelt- és középszintű szóbeli tételt történelemből és irodalomból, hogy az érettségiig már csak ismételni kelljen. A tábor tanítványaink számára jellemzően addig soha nem tapasztalt intenzitású tanulást jelent, amely biztos alapot teremt a közeli megmérettetésekhez.

A Tábort idén Budapesten tartjuk. 

A Tábort mindenkinek ajánljuk, aki mintegy utolsó hajrával szeretné behozni lemaradását, rendszerezni meglévő tudását, vagy újra átismételné az addig megtanultakat.

Hogyan is néz ki egy nap a Tavaszi Táborban?

  • Szerdától vasárnapig minden nap, reggel 8.00 órától este 19.00-20.00 óráig zajlik a tanítás. 
  • 8.00-11.00 óra között előadást tartunk történelem vagy magyar tárgyból, naponként felváltva.
  • 12.00-15.00 között és 15.30-18.30 óra között kerül sor a szemináriumokra a 2 tárgyból, a sorrend itt is naponta változik. 
  • Végül az első, harmadik és ötödik napon jogi órával zárjuk a napot, este 19.00-20.00 óra között.

Hogy zajlik az oktatás?

Az imént említettek szerint előadásokra, szemináriumokra és jogi órákra kerül sor.  Az előadás és a szeminárium közös jellemzője, hogy a tételeket, így az óra anyagát úgy állítjuk össze, hogy összefüggő, korszakra, témára tekintettel egységes tudást adjunk Nektek, ami nem csak a szóbeli, hanem az írásbeli felkészülést is 100%-ban kielégíti. A lényeg, hogy a témaköröket részletekbe menően megvizsgáljuk, hogy ne érjen Titeket meglepetés az érettségin.

Ahogy az egyetemen működik, az  előadáson egy nagyobb anyagrészt veszünk át, tehát több tétel kidolgozására kerül sor, mint a szemináriumon. Történelemből ilyen például az egymással összefüggő gazdaságtörténeti tételek egybefűzött előadása. Az előadáson a kiscsoportos szemináriumokkal ellentétben mindenki, együtt van jelen.

A  szemináriumok az előbb említettek szerint kis csoportokba szerveződő órák, ahol mindenkinek megvan a saját csoportja és szemináriumvezetői. Az interaktív szemináriumi foglalkozáson tehát arra is lehetőség van, hogy bármilyen nehézkesebb témakörben a részt vevők azonnal választ kapjanak a kérdésükre a szemináriumvezetőtől, ő pedig a csoport bevonásával könnyíti a tételek megértését.

A jogi órák pedig az utolsó év tananyagának befejező részével, a Társadalomtudományi ismeretekkel foglalkoznak. Ezek a történelem érettségi 12. feladatának részét szokták képezni, ám mivel gyakran nem jut rájuk idő iskolai keretek között, úgy érezzük fontos, hogy ezekkel is megismerkedjetek.

Kik az oktatók?

Az oktatók és szemináriumvezetők a  FEB tagjai, a fiatal  ELTE ÁJK-s jog- és politológia hallgatók, akik évek óta készítik fel az érettségizőket történelemből és magyarból. Azon kívül, hogy a tanítás feladatát és módszertanát a Ti érdeketekben a lehető legkomolyabban vesszük, egy olyan légkör megteremtésére törekszünk mind a tanfolyamaink, mind a tábor ideje alatt, amelynek segítségével bátran hozzánk tudtok fordulni nem csak ott és akkor, hanem bármikor, amikor segítségre van szükségetek.