Tavaszi Tábor

A Tavaszi Tábor a FEB legintenzívebb, legátfogóbb oktatási formája. Minden tavasszal néhány héttel az érettségik előtt megszervezzük tanítványainknak a legjobb felkészülést biztosító táborunkat. 6 nap alatt kidolgozzuk velük az összes emelt- és középszintű szóbeli tételt történelemből és irodalomból, hogy az érettségiig már csak ismételni kelljen. A tábor tanítványaink számára jellemzően addig soha nem tapasztalt intenzitású tanulást jelent, amely biztos alapot teremt a közeli megmérettetésekhez.

A Tábort idén Szolnokon tartjuk. Kicsit elvonulva az élet zajától, teljes ellátással gondoskodunk arról, hogy csak a felkészülésre koncentráljatok.

A Tábort mindenkinek ajánljuk, aki mintegy utolsó hajrával szeretné behozni lemaradását, rendszerezni meglévő tudását, vagy újra átismételné az addig megtanultakat.

Hogyan is néz ki egy nap a Tavaszi Táborban?

  • Reggel 7 órakor ébresztő, ezt követően egy gyors reggelire kerítünk sort, hogy legyen energiátok megírni az előző nap anyagából készült teszteket és esszéket, amiket délutánra ki is javítunk és értékeljük őket a szemináriumon.
  • A tesztírás után kerül sor a magyar vagy történelem “nagy-előadásra”, amely általában 2-3 óra hosszú, majd ebéd és pihenő vár a részt vevőkre.
  • A délutáni órákban indulnak a  2×2 órás szemináriumok, ezek végeztével vacsora és ismét pihenő az esti konzultációs órák előtt.
  • A konzultációt követően az érettségihez kapcsolódó filmvetítéssel és meglepetésprogrammal kedveskedünk Nektek, ez után nyugovóra térünk, hogy felkészüljünk a következő nap hasonló megpróbáltatásaira.

Hogy zajlik az oktatás?

Az imént említettek szerint előadásokra, szemináriumokra és konzultációs órákra kerül sor.  Az előadás és a szeminárium közös jellemzője, hogy a tételeket, így az óra anyagát úgy állítjuk össze, hogy összefüggő, korszakra, témára tekintettel egységes tudást adjunk Nektek, ami nem csak a szóbeli, hanem az írásbeli felkészülést is 100%-ban kielégíti. A lényeg, hogy a témaköröket részletekbe menően megvizsgáljuk, hogy ne érjen Titeket meglepetés az érettségin.

Ahogy az egyetemen működik, az  előadáson egy nagyobb anyagrészt veszünk át, tehát több tétel kidolgozására kerül sor, mint a szemináriumon. Történelemből ilyen például az egymással összefüggő gazdaságtörténeti tételek egybefűzött előadása. Az előadáson a kiscsoportos szemináriumokkal ellentétben mindenki, együtt van jelen.

A  szemináriumok az előbb említettek szerint kis csoportokba szerveződő órák, ahol mindenkinek megvan a saját csoportja és szemináriumvezetői. Az interaktív szemináriumi foglalkozáson tehát arra is lehetőség van, hogy bármilyen nehézkesebb témakörben a részt vevők azonnal választ kapjanak a kérdésükre a szemináriumvezetőtől, ő pedig a csoport bevonásával könnyíti a tételek megértését.

A konzultációs órák  főleg az eltérő középszintű tételek teljes értékű, valamint a még kérdéses emelt szintű tételek kidolgozását segíti elő, szintén kiscsoportos formában.

Kik az oktatók?

Az oktatók és szemináriumvezetők a  FEB tagjai, a fiatal  ELTE ÁJK-s jogász és politológus hallgatók, akik évek óta készítik fel az érettségizőket történelemből és magyarból. Azon kívül, hogy a tanítás feladatát és módszertanát a Ti érdeketekben a lehető legkomolyabban vesszük, egy olyan légkör megteremtésére törekszünk mind a tanfolyamaink, mind a tábor ideje alatt, amelynek segítségével bátran hozzánk tudtok fordulni nem csak ott és akkor, hanem bármikor, amikor segítségre van szükségetek.