Adó 1%

Támogass minket, hogy mi is támogathassunk!

Bankszámlaszám: 10200830-32316452-00000000

Közlemény: "Adomány"

Mi is az adó 1%-a?

Minden évben lehetőség van a magánszemélyeknek, illetve a Magyarországon egyéni vállalkozónak regisztrált személyeknek, hogy személyi jövedelemadójuk 1%-ról szabadon rendelkezzenek. Elsősorban ezt az összeget az adóhatóság által közzétett civil kedvezményezettek és egyházak számára lehet elutalni. Szervezetünk is szerepel ezen a listán. 

Az adományokat a lent található elérhetőségekre várjuk, előre is köszönjük a bizalmat! Ha minket támogat, a jövőt támogatja! 

Szervezetünk hivatalos megnevezése: FEB “93. Ifjúsági Oktatási Alapítvány
Adószám: 18043592-1-41

A FEB munkája, tevékenysége

A FEB, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán 1968 óta – alapítványi formában, közhasznú szervezetként 1993 óta FEB ’93 Ifjúsági Oktatási Alapítvány néven – működő önkéntes diákszervezet. A szervezet elsődleges célja olyan tanfolyamok szervezése, amelyek alapos felkészülést biztosítanak a történelem és magyar irodalom tárgyakból közép- és emelt szinten érettségizni kívánó diákoknak. A FEB oktatói az egyetem jogász és politológus hallgatói közül kerülnek ki, akik egy éven át tartó, szigorú követelményeket támasztó szakmai elbírálást, a hospitálást követő beszavazás útján válhatnak a szervezet aktív tagjaivá. Fontos kihangsúlyozni, hogy a szervezet tagjai szakmai, és közösségi tevékenységükért semmilyen díjazásban nem részesülnek, tehát a társadalmi munkában való részvétel kizárólag belső, személyes motivációból fakad.

Mikre kerülne felhasználásra az adó 1%-a?

A munkához szükséges infrastruktúra, elsősorban a terembérlések, kréta, filctollak, nyomtatás stb. magas költségekkel járnak. A felajánlott adók 1%-a így egy az egyben ezek fedezésére szolgálna. Szervezetünk alapvetően az egyetemtől, valamint a közelben, a Váci utcában lévő Pannon Kincstártól bérli termeit a szemináriumok lebonyolításához.