Nappali tanfolyam

Tanfolyamkínálatunkból a nappali tanfolyam örvend évről évre a legnagyobb népszerűségnek.

Kiknek ajánljuk?

Ha úgy érzed, hogy tudásod rendszerezésre szorul, szeretnéd átismételni a középiskolában tanultakat úgy, hogy eljussunk az anyag legvégére is, és sok-sok érettségi mintafeladatot szeretnél megoldani – nos, akkor neked ezt a tanfolyamtípust ajánljuk! 

A tanfolyamot személyes jelenléttel és online formában is lehetőség van teljesíteni.

Hogyan épül fel, mikor tartjuk?

A nappali tanfolyam során kis létszámú (10-12 fős) csoportokban, hatékonyan készülhetsz fel a kétszintű érettségi követelményeire magyarból és történelemből. A tanfolyam két 11-12 hetes kurzuson tekinti át a gimnáziumi anyag egészét (októbertől decemberig, illetve februártól májusig).

A nappali tanfolyam foglalkozásai – igazodva az érettségizők sokszor zsúfolt időbeosztásához – a hét minden munkanapján indulnak, így az előkészítőt könnyen igazíthatod más délutáni elfoglaltságaidhoz. Bármilyen nap is legyen tehát alkalmas a számodra, mind magyarból, mind történelemből te választhatsz.

Az órák időtartama 180 perc, délután 16 órakor kezdődnek és 19 óráig tartanak. A foglalkozásokon a gimnáziumi órákhoz képest nagyobb lehetőség nyílik az interaktív tanulásra, illetve a tanfolyam intenzitása lehetőséget nyújt a tananyag átfogó, összefüggéseiben történő elsajátítására összhangban a kétszintű érettségi követelményeivel.

Az órák személyes jelenléttel tartjuk meg, történelemből hétfőtől péntekig minden nap, magyarból pedig kedden, szerdán és pénteken.  Ha valakinek gondot okoz a bejárás, vagy esetleg kényelmesebb otthonról becsatlakoznia, nekik a szombati napon online oktatást biztosítunk, mindkét tantárgyból.

Hogyan történik a számonkérés?

Az órai munka számonkéréséhez az oktatóink óráról-órára igyekeznek teszteket és esszéket íratni, akár az órai keretei között, akár házi feladatként. A cél, hogy lépésről-lépésre tudatosítsuk a tanulókban, hogyan kell majd teljesíteni a májusi vizsgákon. Emellett a tanfolyam közepén és végén a félévek teljes anyagából összeállított, teljes értékű emelt szintű próbaérettségin teheted próbára tudásodat szóban és írásban.