Tanfolyamok 2019/2020.

NAPPALI TANFOLYAM 2019/2020. Jelentkezés

Tanfolyamkínálatunkból a nappali tanfolyam örvend évről évre a legnagyobb népszerűségnek.

Kiknek ajánljuk?
Ha úgy érzed, hogy tudásod rendszerezésre szorul, szeretnéd átismételni a középiskolában tanultakat úgy, hogy eljussunk az anyag legvégére is, és sok-sok érettségi mintafeladatot szeretnél megoldani – nos, akkor neked ezt a tanfolyamtípust ajánljuk!

Hogyan épül fel, mikor tartjuk?
A nappali tanfolyam során kis létszámú (10-12 fős) csoportokban, hatékonyan készülhetsz fel a kétszintű érettségi követelményeire magyarból és történelemből. A tanfolyam két 11-12 hetes kurzuson tekinti át a gimnáziumi anyag egészét (októbertől decemberig, illetve februártól májusig).

A nappali tanfolyam foglalkozásai – igazodva az érettségizők sokszor zsúfolt időbeosztásához – a hét minden munkanapján indulnak, így az előkészítőt könnyen igazíthatod más délutáni elfoglaltságaidhoz. Bármilyen nap is legyen tehát alkalmas a számodra, mind magyarból, mind történelemből te választhatsz.

Az órák időtartama 180 perc, délután 16 órakor kezdődnek és 19 óráig tartanak. A foglalkozásokon a gimnáziumi órákhoz képest nagyobb lehetőség nyílik az interaktív tanulásra, illetve a tanfolyam intenzitása lehetőséget nyújt a tananyag átfogó, összefüggéseiben történő elsajátítására összhangban a kétszintű érettségi követelményeivel.

Hogyan történik a számonkérés?
Az órai munka számonkéréséhez, illetve a házi feladatokhoz – az országban egyedülállóan – a honlapunkról elérhető Moodle-rendszert használjuk. A Moodle jól működő távoktatási rendszer, amit az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara is több éve alkalmaz. Így online, akár otthonról is elvégezheted el az órai anyaghoz tartozó feladatokat, amiket szintén online értékelünk. Emellett a tanfolyam közepén és végén a félévek anyagából összeállított, teljes értékű emelt- és közép szintű próbaérettségin teheted próbára tudásodat írásban és szóban.

Milyen pluszt kínál a tanfolyam, mit tartalmaz az ár?
Az órai tananyagot érdekes, interaktív segédanyagokkal egészítjük ki, amik a félév tematikájához igazodva szintén a moodle-rendszeren érhetőek el hétről hétre.

SZOMBATI TANFOLYAM 2019/2020. 

Kiknek ajánljuk?

A szombati tanfolyam a nappali tanfolyam hétvégi változata, amely a nappali tanfolyam tematikáját követi, azonban egy napra sűríti a magyar és a történelem foglalkozást – így azok is látogathatják, akik hét közben elfoglaltak, dolgoznak, vagy nem budapestiek.

Hogyan épül fel, mikor tartjuk?
A szombati tanfolyam során kis létszámú (10-12 fős) csoportokban, hatékonyan készülhetsz fel a kétszintű érettségi követelményeire magyarból és történelemből. A tanfolyam két 11 hetes tanfolyamon tekinti át a gimnáziumi anyag egészét (szeptember végétől decemberig és februártól április végéig).

A szombati tanfolyam foglalkozásait – igazodva az érettségizők sokszor zsúfolt időbeosztásához – szombati napokon tartjuk, így az előkészítőt könnyen igazíthatod más elfoglaltságaidhoz.

Az órák időtartama 180 perc, történelemből 10–13 óráig, magyarból 14–17 óráig tartanak. A foglalkozásokon a gimnáziumi órákhoz képest nagyobb lehetőség nyílik az interaktív tanulásra, illetve a tanfolyam intenzitása lehetőséget nyújt a tananyag átfogó, összefüggéseiben történő elsajátítására összhangban a kétszintű érettségi követelményeivel.

Hogyan történik a számonkérés?
Az órai munka számonkéréséhez, illetve a házi feladatokhoz – az országban egyedülállóan – a honlapunkról elérhető moodle-rendszert használjuk. A moodle jól működő távoktatási rendszer, amit az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara is több éve alkalmaz. Így akár otthonról, online végezheted el a kiadott feladatokat, amiket szintén online értékelünk. Emellett a tanfolyam közepén és végén a félévek teljes anyagából összeállított, teljes értékű emelt szintű próbaérettségin teheted próbára tudásodat szóban és írásban.

Milyen pluszt kínál a tanfolyam, mit tartalmaz az ár?
Az órai tananyagot érdekes, interaktív segédanyagokkal egészítjük ki, amik a félév tematikájához igazodva szintén a moodle-rendszeren érhetőek el hétről hétre.

LEVELEZŐ TANFOLYAM 2019/2020. 

Kiknek ajánljuk?

A levelező tanfolyamot elsősorban a nem budapesti és határontúli középiskolásoknak szervezzük.

Hogyan épül fel, mik a keretei?
A tanfolyam régóta szerepel a FEB kínálatában, azonban az idei tanévtől teljesen új alapokra helyeztük. 2008 őszétől induló kurzusainkon – az előkészítők között az országban egyedülálló módon – a Moodle-rendszeren keresztül tartunk kapcsolatot diákjainkkal. A moodle jól működő távoktatási rendszer, amit az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara is több éve alkalmaz.

A levelező tanfolyamra beiratkozottak a történelem és magyar tananyagot hétről hétre a honlapunkról elérhető Moodle-rendszerről tölthetik le, illetve a folyamatos felkészülés érdekében ezen a rendszeren írhatnak az aktuális tananyaghoz kapcsoló teszteket, amiket mi szintén online javítunk ki. A tanfolyam a nappali tanfolyam tematikáját követi és szintén két, egyenként 11-12 hetes félévből áll.

Milyen pluszt kínál a tanfolyam, mit tartalmaz az ár?

Az órai tananyagot érdekes, interaktív segédanyagokkal egészítjük ki, amik az év tematikájához igazodva szintén a Moodle-rendszeren érhetőek el hétről hétre.

TAVASZI TÁBOR 2019/2020.

A Tavaszi Tábor a FEB legintenzívebb, legátfogóbb oktatási formája. Minden tavasszal néhány héttel az érettségik előtt megszervezzük tanítványainknak a legjobb felkészülést biztosító táborunkat. 6 nap alatt kidolgozzuk veletek az összes emelt- és középszintű szóbeli tételt történelemből és magyarból, hogy az érettségiig már csak ismételni kelljen. A tábor tanítványaink számára jellemzően addig soha nem tapasztalt intenzitású tanulást jelent, amely biztos alapot teremt a közeli megmérettetésekhez. A Tábort évről évre Egerben, már jól bejáratott helyszínen tartjuk. Kicsit elvonulva az élet zajától, teljes ellátással gondoskodunk arról, hogy csak a felkészülésre koncentráljatok.

A Tábort mindenkinek ajánljuk, aki mintegy utolsó hajrával szeretné behozni lemaradását, rendszerezni meglévő tudását, vagy újra átismételné az addig megtanultakat.

Várhatóan 2019 tavaszán is megszervezzük a Tavaszi Tábort.

Hogyan is néz ki egy nap a Tavaszi Táborban?

Reggel 7 órakor ébresztő, ezt követően egy gyors reggelire kerítünk sort, hogy legyen energiátok megírni az előző nap anyagából készült teszteket és esszéket, amiket délutánra ki is javítunk és értékeljük őket a szemináriumon.
A tesztírás után kerül sor a magyar vagy történelem ”nagy-előadásra”, amely általában 2-3 óra hosszú, majd ebéd és pihenő vár a részt vevőkre.
A délutáni órákban indulnak a 2*2 órás szemináriumok, ezek végeztével vacsora és ismét pihenő az esti konzultációs órák előtt. A konzultációt követően az érettségihez kapcsolódó filmvetítéssel és meglepetésprogrammal kedveskedünk Nektek, ez után nyugovóra térünk, hogy felkészüljünk a következő nap hasonló megpróbáltatásaira.

Hogy zajlik az oktatás?

A fent említettek szerint előadásokra, szemináriumokra és konzultációs órákra kerül sor. Az előadás és a szeminárium közös jellemzője, hogy a tételeket, így az óra anyagát úgy állítjuk össze, hogy összefüggő, korszakra, témára tekintettel egységes tudást adjunk Nektek, ami nem csak a szóbeli, hanem az írásbeli felkészülést is 100%-ban kielégíti. A lényeg, hogy a témaköröket részletekbe menően megvizsgáljuk, hogy ne érjen Titeket meglepetés az érettségin.

Ahogy az egyetemen működik, az előadáson egy nagyobb anyagrészt veszünk át, tehát több tétel kidolgozására kerül sor, mint a szemináriumon. Történelemből ilyen például az egymással összefüggő gazdaságtörténeti tételek egybefűzött előadása. Az előadáson a kiscsoportos szemináriumokkal ellentétben mindenki, együtt van jelen.

A szemináriumok az előbb említettek szerint kis csoportokba szerveződő órák, ahol mindenkinek megvan a saját csoportja és szemináriumvezetői. Az interaktív szemináriumi foglalkozáson tehát arra is lehetőség van, hogy bármilyen nehézkesebb témakörben a részt vevők azonnal választ kapjanak a kérdésükre a szemináriumvezetőtől, ő pedig a csoport bevonásával könnyíti a tételek megértését.

A konzultációs órák főleg az eltérő középszintű tételek teljes értékű, valamint a még kérdéses emelt szintű tételek kidolgozását segíti elő, szintén kiscsoportos formában.

Kik az oktatók?

Az oktatók és szemináriumvezetők a FEB tagjai, tehát mi, azok a fiatal ELTE ÁJK-s jogász és politológus hallgatók, akik évek óta készítik fel az érettségizőket történelemből és magyarból. Azon kívül, hogy a tanítás feladatát és módszertanát a Ti érdeketekben a lehető legkomolyabban vesszük, egy olyan légkör megteremtésére törekszünk mind a tanfolyamaink, mind a tábor ideje alatt, amelynek segítségével bátran hozzánk tudtok fordulni nem csak ott és akkor, hanem bármikor, amikor segítségre van szükségetek.

Mikor tudsz jelentkezni?

A 2018/2019. év Tavaszi Táborára előreláthatólag 2019. február első hetétől lehet jelentkezni. További információkkal keresd a Febeseket.

 

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.