Szombati tanfolyam

Kiknek ajánljuk?

A szombati tanfolyam a nappali tanfolyam hétvégi változata, amely a nappali tanfolyam tematikáját követi, azonban egy napra sűríti a magyar és a történelem foglalkozást – így azok is látogathatják, akik hét közben elfoglaltak, dolgoznak, vagy nem budapestiek.

Hogyan épül fel, mikor tartjuk?

A szombati tanfolyam során kis létszámú (10-12 fős) csoportokban, hatékonyan készülhetsz fel a kétszintű érettségi követelményeire magyarból és történelemből. A tanfolyam két 11 hetes tanfolyamon tekinti át a gimnáziumi anyag egészét (szeptember végétől decemberig és februártól április végéig).

A szombati tanfolyam foglalkozásait – igazodva az érettségizők sokszor zsúfolt időbeosztásához – szombati napokon tartjuk, így az előkészítőt könnyen igazíthatod más elfoglaltságaidhoz.

Az órák időtartama 180 perc, történelemből 10–13 óráig, magyarból 14–17 óráig tartanak. A foglalkozásokon a gimnáziumi órákhoz képest nagyobb lehetőség nyílik az interaktív tanulásra, illetve a tanfolyam intenzitása lehetőséget nyújt a tananyag átfogó, összefüggéseiben történő elsajátítására összhangban a kétszintű érettségi követelményeivel.

Hogyan történik a számonkérés?

Az órai munka számonkéréséhez, illetve a házi feladatokhoz – az országban egyedülállóan – az Edmodo-rendszert használjuk. Így akár otthonról, online végezheted el a kiadott feladatokat, amiket szintén online értékelünk. Emellett a tanfolyam közepén és végén a félévek teljes anyagából összeállított, teljes értékű emelt szintű próbaérettségin teheted próbára tudásodat szóban és írásban.

 

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.